10/04/2013

Εθνική Ομάδα – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013

Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών ανακοίνωσε τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και όπως ήταν φυσικό οι περισσότεροι αθλητές προέρχονται από τους Ιπτάμενους.

Οι αθλητές των Ιπταμένων είναι οι:
Δημήτρης Καλύβας, Ορέστης Τήλιος, Γιώργος Καλύβας, Νικόλαος Χατζηγιάννης, Σπύρος-Ντάλιμπορ Πλούτσης, Παύλος Κασαμπούλης, Γεώργιος Κουλελές, Ιάσωνας Παχός, Αλέξανδρος Βαλσαμάς-Ράλλης, Ιωάννης Κούφης, Διογένης Σούρας, Μάριος Λυμπέρτος.

Για τα υπόλοιπα μέλη, κάντε κλικ εδώ.

03/04/2013

Ημιτελικοί Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Οι ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΠΑΓΟΔΡΟΜΟΙ και οι ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, από τον Νότιο Όμιλο, προχωρούν στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και αναμένουν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα Αρης-ΠΑΟΚ για να καθοριστούν τα ζευγάρια.

02/04/2013

Το τέλος της κανονικής περιόδου

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και λίγο πριν τα playoffs, οι Ιπτάμενοι Παγοδρόμοι είναι αήττητοι έχοντας σημειώσει 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ομάδα των Ιπταμένων αποδεικνύει ότι, παρά κάποιες σημαντικές απουσίες όπως αυτή του Αρχηγού της Εθνικής Ομάδας και πρώτος σκόρερ των Ιπταμένων τα προηγούμενα χρόνια Δημήτρη Καλύβα, η απουσία του Θεμιστοκλή Λαμπρίδη, του Ιάσωνα Παχό, του Γιώργου Κουλελέ και του Παναγιώτη Ιατρίδη, αλλά και οι μεταγραφές του Γιώργου Φιωτάκη και άλλων, η ομάδα έχει βάθος και παραμένει η καλύτερη ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Παρά τις ελλείψεις παραμένει η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.

Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μετά από 10 αγωνιστικές, ο Γιώργος Καλύβας, αρχηγός των Ιπταμένων, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας σημειώσει 20 τέρματα και 26 ασιστ. Τον ακολουθεί με 21 τέρματα και 18 ασιστ ο Ορέστης Τήλιος. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Παύλος Κασαμπούλης με 14 τέρματα και 15 ασιστ. Μεγάλες ανάσες στην ομάδα έχε δώσει και ο Ηλίας Καφούρος, ο οποίος είχε απουσιάσει για ένα χρόνο, έχοντας σημειώσει 6 τέρματα και 17 ασιστ. Τον ακολουθεί ο Νίκος Χατζηγιάννης Β’ Αρχηγός των Ιπταμένων με 12 τέρματα και 6 ασιστ. Άλλος ένας «παλιός» βρίσκετε στη λίστα των σκόρερς που επανήλθε μετά από πολλά χρόνια απουσίας, και δεν είναι άλλος από τον Μάριο Λυμπέρτο ο οποίος έχει σημειώσει 11 τέρματα και 9 ασιστ. Πολύ κοντά ακολουθεί ο Λάζαρος Ευκαρπίδης με 11 τέρματα και 5 ασιστ. Τον ακολουθεί ο Αλέξανδρος Βαλσαμάς-Ράλλης, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά με 7 τέρματα και 4 ασιστ, αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε και είχε μείνει εκτός για 5 αγωνιστικές. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Γιώργος Κουλελές με 4 γκολ και 6 ασιστ, ο Αγγελος Τζίτζης με 6 τέρματα και 3 ασιστ, ο Ιωάννης Κουφής με 6 τέρματα και ο Διογένης Σούρας με 3 γκολ και 2 ασιστ. Τέλος ο Σπύρος-Ντάλιμπορ Πλούτσης, τερματοφύλακας της ομάδας αλλά και ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής, με 1 ασιστ.

Όσον αφορά τον Σπύρο-Ντάλιμπορ στα καθήκοντα του στο τέρμα έχει δεχτεί 13 τέρματα και έχει 3 shut-outs σε 10 αγωνιστικές, τα καλύτερα στατιστικά από όλους τους τερματοφύλακες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013:

  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΒΑΝΤΕΣ 5:0
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – MADCOWS 8:2
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΤΑΡΑΝΔΟΣ 17:1
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – WARRIORS 25:0
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 4:1
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΒΑΝΤΕΣ 13:2
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – MADCOWS 8:3
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΤΑΡΑΝΔΟΣ 18:4
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – WARRIORS 23:0
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 8:0
01/04/2013

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΒΑΝΤΕΣ 5:0

Ο τερματοφύλακας των Αβάντων δεν εμφανίστηκε στον αγώνα, και έτσι το αποτέλεσμα κατοχυρώθηκε 5-0 υπέρ των ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ.

Άρα στο τέλος της κανονικής περιόδου οι ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ είναι αήττητοι σε 10 παιχνίδια σημειώνοντας 121 τέρματα!