Το τέλος της κανονικής περιόδου

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και λίγο πριν τα playoffs, οι Ιπτάμενοι Παγοδρόμοι είναι αήττητοι έχοντας σημειώσει 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ομάδα των Ιπταμένων αποδεικνύει ότι, παρά κάποιες σημαντικές απουσίες όπως αυτή του Αρχηγού της Εθνικής Ομάδας και πρώτος σκόρερ των Ιπταμένων τα προηγούμενα χρόνια Δημήτρη Καλύβα, η απουσία του Θεμιστοκλή Λαμπρίδη, του Ιάσωνα Παχό, του Γιώργου Κουλελέ και του Παναγιώτη Ιατρίδη, αλλά και οι μεταγραφές του Γιώργου Φιωτάκη και άλλων, η ομάδα έχει βάθος και παραμένει η καλύτερη ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Παρά τις ελλείψεις παραμένει η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών.

Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μετά από 10 αγωνιστικές, ο Γιώργος Καλύβας, αρχηγός των Ιπταμένων, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας σημειώσει 20 τέρματα και 26 ασιστ. Τον ακολουθεί με 21 τέρματα και 18 ασιστ ο Ορέστης Τήλιος. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Παύλος Κασαμπούλης με 14 τέρματα και 15 ασιστ. Μεγάλες ανάσες στην ομάδα έχε δώσει και ο Ηλίας Καφούρος, ο οποίος είχε απουσιάσει για ένα χρόνο, έχοντας σημειώσει 6 τέρματα και 17 ασιστ. Τον ακολουθεί ο Νίκος Χατζηγιάννης Β’ Αρχηγός των Ιπταμένων με 12 τέρματα και 6 ασιστ. Άλλος ένας «παλιός» βρίσκετε στη λίστα των σκόρερς που επανήλθε μετά από πολλά χρόνια απουσίας, και δεν είναι άλλος από τον Μάριο Λυμπέρτο ο οποίος έχει σημειώσει 11 τέρματα και 9 ασιστ. Πολύ κοντά ακολουθεί ο Λάζαρος Ευκαρπίδης με 11 τέρματα και 5 ασιστ. Τον ακολουθεί ο Αλέξανδρος Βαλσαμάς-Ράλλης, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά με 7 τέρματα και 4 ασιστ, αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκε και είχε μείνει εκτός για 5 αγωνιστικές. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Γιώργος Κουλελές με 4 γκολ και 6 ασιστ, ο Αγγελος Τζίτζης με 6 τέρματα και 3 ασιστ, ο Ιωάννης Κουφής με 6 τέρματα και ο Διογένης Σούρας με 3 γκολ και 2 ασιστ. Τέλος ο Σπύρος-Ντάλιμπορ Πλούτσης, τερματοφύλακας της ομάδας αλλά και ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής, με 1 ασιστ.

Όσον αφορά τον Σπύρο-Ντάλιμπορ στα καθήκοντα του στο τέρμα έχει δεχτεί 13 τέρματα και έχει 3 shut-outs σε 10 αγωνιστικές, τα καλύτερα στατιστικά από όλους τους τερματοφύλακες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013:

  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΒΑΝΤΕΣ 5:0
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – MADCOWS 8:2
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΤΑΡΑΝΔΟΣ 17:1
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – WARRIORS 25:0
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 4:1
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΒΑΝΤΕΣ 13:2
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – MADCOWS 8:3
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΤΑΡΑΝΔΟΣ 18:4
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – WARRIORS 23:0
  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 8:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *